Nieuws

Opiniestuk over eenzaamheid in het Nederlands Dagblad

18-12-2020
Thumbnail

Gemeenten, vrijwilligersorganisaties, kerken en buurthuizen moeten veel meer gebruik maken van de eigen kracht van mensen in eenzaamheid. Die oproep doet Baukelien Izelaar, innovatieadviseur bij Lelie zorggroep, in het Nederlands Dagblad. Klik hier om de afbeelding hieronder goed te kunnen lezen. We zijn blij dat er in de krant aandacht aan wordt besteed en we hopen dat deze oproep nieuwe initiatieven op gang zal brengen om meer te doen dan eenmalige acties voor mensen in eenzaamheid.
Lees verder

Stop eenzaamheid zelf, juist in deze tijd

14-04-2020
Thumbnail

Door het coronavirus heeft iedereen minder sociaal contact. Je mist misschien de contacten die je gewend was en die het dagelijks leven bepalen. Activiteiten die je misschien eerder deed, zijn nu niet meer mogelijk. Hierdoor kan een eenzaam gevoel ontstaan, want isolement is voor niemand gezond. Hoe gek het ook klinkt, voor degenen die zich al langer eenzaam voelden, is het nu de uitgelezen periode om hiermee aan de slag te gaan. Want hoewel de oplossing van eenzaamheid uiteindelijk bestaat uit…
Lees verder

Stop eenzaamheid gezamenlijk en zoek elkaar op

01-10-2019
Thumbnail

In het kader van de Week tegen eenzaamheid (1-8 oktober) publiceerde het Reformatorisch Dagblad een opinieartikel van Hendrik Jan van den Berg, bestuurder van Lelie zorggroep, en Diederik van Dijk, directeur van NPV - Zorg voor het leven. Het artikel vraagt onder meer aandacht voor het Werkboek "Stop eenzaamheid zelf” en roept op om meer om te zien naar elkaar.
Lees verder

Week tegen eenzaamheid

10-09-2019
Thumbnail

Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid vragen we aandacht voor dit probleem en zeggen we: kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Tijdens deze week, van 1 – 8 oktober 2019, is het werkboek ‘Stop eenzaamheid zelf’ gratis aan te vragen via deze link.
Lees verder

E-training voor vrijwilligers

10-09-2019

Ben jij een vrijwillige hulpbieder en bezoek je eenzame hulpvragers of lijkt je het leuk om met een hulpvrager het werkboek te doorlopen? Dan is deze e-training wat voor jou! In 10 digitale modules krijg je handvatten en kennis aangereikt om een hulpvrager te begeleiden rondom het thema eenzaamheid. Deze e-training sluit aan bij het werkboek en legt uit hoe de opdrachten uit het werkboek werken en hoe je ze met een hulpvrager kunt bespreken. Daarnaast geeft de e-training nog wat extra achtergrondinformatie…
Lees verder