Wat kan je verwachten?

Met het Werkboek 'Stop eenzaamheid zelf' heb je een instrument in handen waarmee jij ondernemer wordt van je eigen eenzaamheid. Dit betekent niet dat je in een paar weken ineens stapels vrienden hebt. Dat past misschien niet eens bij je. Wel leer je met dit Werkboek contacten aan te gaan en relaties te verdiepen.

Eenzaamheid is als een afgesloten kist, een in het slot gevallen deur, maar de sleutel heb jij voor een deel zelf in handen.

Wat biedt het Werkboek?
Als je het Werkboek aanschaft en met het programma gaat beginnen kan je ondersteuning van ons krijgen, als je dat wenst. Via e-mail of telefonisch contact kan je vragen stellen aan onze hulpverleners. Heb je een begeleider of professionele hulp nodig dan kan je ons daarvoor ook benaderen.

Voor wie?
Dit werkboek is bedoeld voor mensen die een korte of langere periode last hebben van gevoelens van eenzaamheid.

Wat kan je verwachten?
Je kunt verwachten dat je na het afronden van dit programma voldoende handvatten hebt gekregen om jouw sociale leven opnieuw vorm te geven.

Hoe ziet het Werkboek eruit?
Het Werkboek bestaat uit verschillende onderdelen die je in 14 weken doorloopt. Iedere week komt er een thema aan bod. Afhankelijk van het thema geven we eerst een beknopt stukje theorie, gevolgd door een (praktische) opdracht waar je die week mee aan de slag kunt gaan. Om je een idee te geven, kan je hier week 1 van het werkboek downloaden.

Hoeveel tijd kost dit?
Het Werkboek vraagt van jou als deelnemer een zekere mate van discipline en tijdsinvestering. Per week staat er een schatting bij hoeveel tijd je nodig hebt voor het uitwerken van het thema. De opdrachten die eruit volgen kunnen soms in de loop van de week ook nog tijd van je vragen. Deze tijd staat niet vermeld, omdat dit moeilijk in te schatten is. Je zult echter begrijpen dat sociale contacten opbouwen en onderhouden een investering van je vraagt die absoluut de moeite waard is.